2020-11-06

Доля нафтовидобувної галузі у разі перемоги Джо Байдена

Керівники енергетичного комплексу зважують потенційний вплив Джозефа Байдена, який наближується до перемоги у президентських виборах. Як відомо, Байден підтримує відхід від викопного палива. 

Перемога Байдена означає значну загрозу для постачальників нафти та природного газу. Майбутній президент від демократів може зупинити буріння в Арктичному національному заповіднику дикої природи і закрити трубопровід Dakota Access. Джо Байден також планує усунути парникові гази з енергетичного сектору до 2035 року і обіцяє заборонити нові фрекінги на територіях, підконтрольних Бюро землеустрою США. 

Ось що говорять керівники енергетики:

Генеральний директор Marathon Oil Лі Тілман вважає, що перемога Байдена суттєво ускладнить ведення бізнесу. 

"За нової адміністрації з'являться нові норми, які доведеться розглядати", - сказав Тілман. "Такі штати, як Нью-Мексико, зацікавлені у життєздатності нафтогазової галузі".

Скотт Шеффілд, генеральный директор Pioneer Natural Resources вбачає найбільшу проблему в тому, що Байден вирішить припинити буріння на федеральних землях, не видаючи більше договорів оренди і це матиме значний вплив на видобуток нафти в США у довгостроковій перспективі, особливо на стороні Пермського басейну в Нью-Мексико та у Мексиканській затоці.

На думку Тома Фаррелла, генерального директора Dominion Energy, вибори матимуть менший вплив на комунальні послуги. Поки президент Дональд Трамп відмовляється від захисту навколишнього середовища, щоб допомогти компаніям, що виробляють викопне паливо, зміни не мають великого впливу на ринок, що змушує постачальників енергії переходити до zero-emission.

"Ми непохитно прямуємо шляхом до нульових викидів", - заявив генеральний директор Dominion Energy. 

Головний спеціалист з науки та технологій Engie SA Майкл Веббер вважає, що зростання відновлюваних джерел енергії триватиме незалежно від того, хто виграє президентські вибори. 

"Незалежно від того, хто переможе, Байден чи Трамп, ми розглядаємо Сполучені Штати як ринок зростання відновлюваних джерел енергії", - сказав Веббер в інтерв'ю. 

За інформацією Bloomberg.