2016-12-06

Прокуратура Житомирщини продовжує принципово реагувати на спроби незаконного одержання спецдозволів для видобування бурштину

Прокуратура Житомирської області, на захист інтересів держави, з метою запобігання незаконному одержанню місцевими підприємствами спеціальних дозволів для видобутку покладів бурштину, вступила у розгляд справ, які перебувають у провадженні Житомирського окружного адміністративного суду.

Йдеться про те, що дві місцеві фірми у березні 2016 звернулися до Житомирської обласної ради про надання погодження на одержання спецдозволів на користування надрами з метою видобування покладів бурштину на території Тетерівської та Зимухінської ділянок загальною площею 2,4 тис га, що в Овруцькому районі.

Однак, їм було відмовлено у наданні таких погоджень, про що прийнято відповідне рішення.

Не погодившись із рішенням органу місцевого самоврядування, представники фірм звернулися з позовами до суду про визнання його неправомірним та скасування.

Прокуратура області, на звернення Житомирської обласної ради щодо захисту інтересів громади, використовуючи свої представницькі повноваження, вступила у розгляд справи та принципово відстоюватиме законні інтереси держави.

Протидія органів прокуратури незаконному одержанню спецдозволів на видобування бурштину на території місцевих родовищ має системний характер. Як нещодавно повідомлялося, прокуратурою здійснено вступ у справу щодо аналогічних намірів київських бізнесменів одержати спецдозволи на видобування бурштину на території інших трьох ділянок – Гулянської, Барашівської та Скуратівської загальною площею понад 10 тис га.