2016-06-08

Представники Нафтогазу взяли участь у III Міжнародному форумі корпоративних секретарів

Представники НАК «Нафтогаз України» взяли участь у III Міжнародному форумі корпоративних секретарів. Організаторами форуму, який відбувся 3 червня цього року, були Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ) та Міждународна фінансова корпорація (IFC).

Нафтогаз першим серед державних підприємств розпочав масштабну трансформацію системи управління за стандартами корпоративного управління Організації з економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) для компаній у державній власності. Метою цієї реформи є підвищення ефективності роботи групи, забезпечення надійного контролю над її поточною діяльністю та захист компаній групи від неправомірного політичного втручання.

За останній рік у системі корпоративного управління Нафтогазу відбулися грунтовні зміни. Зокрема, з’явилася незалежна наглядова рада, введено посаду корпоративного секретаря, розроблено новий статут компанії та підготовлено план реструктуризації Нафтогазу.

«Ми впевнені, що досвід Нафтогазу стане в нагоді іншим великим державним компаніям, які ще мають провести реформування системи корпоративного управління за стандартами ОЕСР», — прокоментувала Поліна Загнітко, директор департаменту майнових та корпоративних відносин. У стислий термін фахівці департаменту разом з міжнародними консультантами розробили ґрунтовний План дій щодо реформи корпоративного управління компанії, а також підготували нормативну базу, необхідну для реалізації цієї реформи.

Спікерами форуму виступили представники Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, Фонду держмайна, международної юридичної фірми Baker & McKenzie та провідних українських та зарубіжних компаній.