2016-06-08

Ігор Насалик та Посол Канади оцінили потенціал для співпраці країн в енергетичній сфері

7 червня, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком. Під час зустрічі сторони обговорили  можливості щодо співпраці двох країн в енергетичному секторі.
 
Ігор Насалик наголосив, що в енергетичній галузі України та Канади є чимало невикористаного потенціалу для взаємовигідної співпраці. Також Міністр повідомив про бажання України використати досвід канадських фахівців з метою підвищення ефективності роботи енергетичного сектору.
 
«Канада має розвинуту структуру нафтогазового комплексу, необхідні новітні знання  щодо впровадження технологій інтенсифікації газовидобування, проведення складних капітальних ремонтів, буріння бокових горизонтальних свердловин, і цей досвід може бути корисним для України», - зазначив очільник Міненерговугілля.
 
Цікавою, за словами І. Насалика, може бути також співпраця у сфері атомно-промислового комплексу. Зокрема, можливе використання досвіду Канади щодо ліцензування атомної галузі, розвідки та видобування урану, а також виведення з експлуатації уранових рудників. Крім того, в Україні є можливості щодо розвитку нафтопереробного комплексу та залучення інвестицій для модернізації об’єктів.
 
Ігор Насалик повідомив, що під час конгресу «ЕнергоВесна 2016» була можливість поспілкуватися з канадськими інвесторами, які виявили інтерес до енергетичного сектору України. А також запевнив канадських колег, що прийняття нового законодавства сприятиме створенню сприятливого інвестиційного клімату в Україні. «Ми йдемо по шляху приватизації, щоб повною мірою запровадити механізм ринкових реформ», - наголосив Міністр.
 
Сторони домовилися на перспективу про можливість організації візиту до Канади для ознайомлення з роботою енергетичної галузі.
 
У зустрічі також взяли участь Клінт Мартін – керівник Комерційного відділу Посольства Канади, Георгій Грущенко – заступник керівника Комерційного відділу та Юрій Мардак – радник з розвитку бізнесу.