2016-06-08

Остап Семерак підписав Меморандум про співпрацю

7 червня 2016 року Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак підписав Меморандум про співпрацю та обмін інформацією між та Радою бізнес-омбудсмена та Міністерством екології та природних ресурсів.

За словами Остапа Семерака, підписання цього документу має поліпшити та спростити умови співпраці між Мінприродою, центральними органами виконавчої влади і представниками бізнесу.

Вже наступного тижня Міністерство екології та природніх ресурсів планує спільно з Радою бізнес-омбудсмена провести засідання за участю представників всіх асоціації бізнес-середовища, які існують в Україні.

«Спільно ми проведемо аналіз та моніторинг дозвільних процедур, які надає наше Міністерство. Хоча вже зараз ведеться робота у цьому напрямку», - зазначив Міністр.

Остап Семерак розповів, що серед головних пріоритетів, над яким працює в 2016 році Мінприроди пов’язані із боротьбою з корупцією, реформуванням системи державного природоохоронного нагляду та впровадженням електронного урядування.

«Медіатором у цьому питанні ми бачимо Раду бізнес-омбудсмена. Міністерство вже почало робити деякі кроки по спрощенню умов для бізнес-середовища. Нещодавно ми почали запроваджувати електронне декларування відходів в он-лайн режимі. Ця послуга стосується близько 2 мільйонів суб’єктів підприємницької діяльності . Режим, який існував до нашого запровадження передбачав виключно паперову форму, що ускладнювала процедуру реєстрації. Впевнений, що наше співробітництво сприятиме безпечному здійсненню господарської діяльності для навколишнього природного середовища, усунене причини, які сприяють недобросовісній конкуренції у сфері використання природних ресурсів», - зазначив Остап Семерак.

Документ створює правове підґрунтя для забезпечення ефективного співробітництва через механізм постійних і прозорих контактів, в рамках експертної групи за участі представників Мінприроди та Ради бізнес-омбудсмена, обміну інформацією, участі в обговоренні проектів нормативно-правових актів, які становлять суспільний інтерес.

(Завантажити документ в форматі Adobe (.pdf))