2020-11-13

Полюс розширив проєкт освоєння Сухого Лога

ПАТ «Полюс» представляє основні результати Pre-Feasibility Study (PFS, попереднього техніко-економічного обґрунтування) по проєкту освоєння Сухого Лога, - повідомляє MetalTorg.

Проєкт передбачає розробку родовища відкритим способом із застосуванням традиційної схеми навантаження і транспортування руди за допомогою канатних екскаваторів з електроприводом номінальною вантажопідйомністю 100 т і кар'єрних самоскидів номінальною вантажопідйомністю 300 т. Остаточне рішення з даного питання буде прийнято на етапі FS.

Для переробки руди планується реалізувати схему гравітаційно-флотаційного збагачення з первинним дробленням і подрібненням руди при використанні млинів напівсамоподрібнення та кульових із центральним розвантаженням. Витяг золота з флотоконцентрату здійснюватиметься на межах сорбції (CIL), десорбції і електролізу.

Результати PFS дозволяють поліпшити розрахункові параметри переробних потужностей, коефіцієнту вилучення і середньорічного обсягом виробництва, отримані на етапі Scoping Study. Крім того, за підсумками PFS можна говорити про зниження загальних грошових витрат у порівнянні з розрахунковими показниками, отриманими на попередньому етапі досліджень.

Оновлений графік гірських і виробничих робіт враховує продуктивність золотовилучальної фабрики на рівні 33,2 млн т на рік замість 30,0 млн т на рік за підсумками етапу Scoping Study. Необхідний обсяг видобутку при цьому становить 168 млн т на рік.

Коефіцієнт вилучення за підсумками комплексної програми випробувань, реалізованої в рамках PFS, становить 92 %. Попередня оцінка, складена за результатами Scoping Study і попередніх лабораторних технологічних випробувань, перебувала в межах 88 % -90 %.

Прогноз середньорічного обсягу виробництва збільшено до 2,3 млн унцій в порівнянні з 1,6 млн унцій за підсумками Scoping Study. PFS дозволив уточнити очікувану собівартість виробництва на Сухому Лозі: оновлена ​​оцінка загальних грошових витрат протягом усього терміну відпрацювання родовища становить в середньому $ 390 на унцію. Це нижче оцінки за результатами Scoping Study ($ 420- $ 470 на унцію). 

Оновлена ​​оцінка початкових капітальних витрат становить $ 3,3 млрд, що вище за попередню оцінки в $ 2,3 млрд, прийнятої на етапі Scoping Study. Це обумовлено збільшенням очікуваних витрат на гірничо-транспортне обладнання, підвищенням продуктивності золотовилучальної фабрики з 30 млн т до 33,2 млн т на рік, коригуванням технологічної схеми, включаючи впровадження технології флеш-флотації, зростанням витрат на інфраструктуру в результаті збільшення потужностей гірського видобутку і переробки, а також накопиченою інфляцією з 2017 по 2020 роки.