2020-11-13

На Кашагані з початку року видобуток нафти досяг майже 13 млн тонн

У Казахстані на Кашагані з початку року видобуток нафти досяг майже 13 млн тонн. На сьогоднішній день Атирау є одним із найбільших промислових центрів Казахстану. 55 % казахстанської нафти видобувається там. Про це сьогодні заявив аким Атирауської області Махамбет Досмухамбетов під час прес-конференцій на площі Служби центральних комунікацій, передає Trend.

За його словом, з початку року вже зафіксовано 39,3 млн тонн нафти. Ці темпи дозволяють досягти річного плану в 46 млн тонн.

У регіонах реалізуються масштабні нафтогазові проєкти, найбільшим з яких є Проєкт майбутнього розширення на Тенгізькому родовищі, загальна вартість якого становить близько 45 млрд доларів США. Його реалізація дозволить збільшити щорічний обсяг видобутку нафти на 12 мільйонів. тонн. До цього часу проєкт стимулює розвиток змішаних відділів, сервісних послуг: задекларовано близько 300 казахстанських компаній та 27 тисяч казахстанських робочих. До пандемії - було 45 тисяч людей. Завершення проекту планується в 2023 році, наразі він реалізований на 80 %.  

Також у регіоні працюють над переробкою нафти. В Атирауській області реалізуються 8 інвестиційних проєктів.