2016-05-10

Підписано Меморандум про співпрацю між Міненергетики та ІФНТУНГ

Меморандум підписав Міністр Ігор Насалик у рамках  поїздки до Івано-Франківської області під час  зустрічі з професорсько-викладацьким складом Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

 Мета співпраці в рамках Меморандуму –  нарощування видобування вітчизняних енергоносіїв та забезпечення можливо широкої диверсифікації шляхів і джерел постачання первинних енергоресурсів, зокрема нафти і природного газу. Реалізувати зазначену мету заплановано шляхом впровадження в нафтогазовій галузі передових технологій та обладнання, розробленого науковцями університету.

 Також одним із напрямків спільної роботи є лібералізація ринку газу та залучення іноземних інвестицій до модернізації ГТС.
 
Крім того, в Меморандумі йдеться про забезпечення нафтогазової галузі фахівцями шляхом підготовки та перепідготовки, сертифікації спеціалістів, а також розвиток навчальної та науково-дослідної бази університету. Міністерство, згідно з Меморандумом, сприятиме укладанню договорів між підприємствами галузі  та університетом про підготовку спеціалістів, їх працевлаштування, проведення практики тощо.
 
У рамках Меморандуму заплановано проведення круглих столів, нарад, експертних зустрічей та інших заходів.
 
Ігор Насалик запросив делегацію університету до Міненерговугілля для участі в розробці Концепції розвитку нафтогазової галузі України, а також запропонував утворити спільну робочу групу для реалізації запропонованих ідей.