2016-03-01

ПАТ «Укрнафта» представило довгострокову стратегію розвитку

26 лютого 2016 р. нове керівництво ПАТ «Укрнафта» представило на розгляд Наглядової ради Товариства свою довгострокову стратегію розвитку. Нова стратегія охоплює увесь виробничо-збутовий цикл: георозвідку, видобуток, переробку і продаж. 

Стратегія підвищуватиме ефективність діяльності у три етапи. Перший – реструктуризація та покращення поточної діяльності з розвідки, видобутку і збуту. Другий – об’єднання елементів виробничо-збутового циклу, починаючи від гирла свердловини і закінчуючи АЗС, а також оптимізація отриманих результатів. Третій – отримання доступу до міжнародного капіталу для подальших інвестицій.  

Стратегія передбачає збільшення річного видобутку сирої нафти в два рази, природного газу – на 50% до 2025 року і, як наслідок, збільшення вартості капіталу ПАТ «Укрнафта» у більш ніж 5 разів.

Успішна реалізація стратегії дозволить ПАТ «Укрнафта» стати лідером серед нафтовидобувних компаній України. Виграють не лише акціонери, а й державний бюджет, сума податкових платежів до якого значно збільшиться. Втілення стратегії також буде відповідати державним енергетичним пріоритетам, які викладені у Національній енергетичній стратегії.

Голова Правління Марк Роллінс зазначив:

«Це не стратегія для окремого акціонера. Це стратегія, в якій зацікавлені усі акціонери, а також держава і громадяни. Незважаючи на зниження світових цін на нафту, нашим першим кроком стане активна трансформація та інвестування в поточну діяльність. Для цього необхідно розробити програму радикальної реструктуризації та впровадження нових технологій і обладнання для видобутку нафти. Наші співробітники, партнери з виробництва та збуту, а також суспільство, на благо якого ми працюємо, отримають чудові можливості для розвитку. Я сподіваюсь, що протягом наступних кількох місяців ми зможемо вирішити всі накопичені проблеми, які перешкоджають розвитку Товариства, і таким чином якнайшвидше забезпечимо втілення переваг нової стратегії».

Варто зазначити, що нова стратегія до її реалізації потребуватиме подальшого обговорення на засіданні Наглядової ради і підтримки з боку Уряду.

За додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до прес-служби: +38 044 239 14 93