2021-12-13

Огляд судових рішень по Держгеонадрам за листопад 2021 року

Усього за листопад місяць поточного року, суд виніс дев’ятнадцять рішень і три постанови по справах за участі Держгеонадр. З них Державна служба геології та надр України позивалася до інших юридичних осіб п’ятнадцять разів, виступала у якості відповідача – сім разів.

З даного об’єму, п’ятнадцять рішеннь та одна постанова були винесені на користь Служби, п’ять рішень і дві постанови – на користь протилежної сторони.

Держгеонадра судилися із державними підприємствами по двом справам. У першому випадку Служба успішно анулювала спецдозвіл у ДП «Антрацит». Однак, у другому випадку, за участі ДП «Державна кримінально-виконавча установа №83», суд частково задовольнив позов ДКВС до Держгеонадр, при цьому змусивши останню виплатити 6 тис 810 грн на користь позивача.

Загальна сума судового збору, витраченого за рахунок бюджетних асигнувань ДСГНУ, склала 18 тис 865 грн. Збір Служба була змушена заплатити відповідачам по шести справах, у яких суд виніс рішення не на її користь. У випадках, коли суд вирішував задовольнити вимоги ДСГНУ – збір сплачував Державний бюджет України, оскільки Держгеослужба є державною юридичною особою.

Найбільшу кількість рішень по справам ДСГНУ виніс Луганський окружний адміністративний суд – усього шість разів, та усі рішення були винесені на користь Держгеонадр, які виступали у якості позивача. Всі рішення стосувалися анулювання спецдозволів у надрокористувачів, які зареєстровані на непідконтрольній Україні території. 

#GeoСуд