2021-12-13

«Горизонти» придбало Тинівське газове родовище на аукціоні Держгеонадр

Компанія «Горизонти» придбала на онлайн-аукціоні Державної служби геології та надр України спецдозвіл на користування надрами Тинівського газового родовища ((в інтервалі глибин від денної поверхні до 400 м; від 650 м – без обмеження у глибині (за виключенням Грушівського родовища)), що розташоване на території Дрогобицького та Самбірського районів Львівської області – за 13 км від Дрогобича. Про це повідомляє ExPro

Продаж спеціального дозволу на користування надрами родовища відбувся у формі «голландського аукціону», коли ціна автоматично знижується, аж поки хтось з учасників це зниження не зупинить.

ТОВ «Горизонти» запропонувало ціну у 15 млн грн, при стартовій початковій ціні продажу 107,8 млн грн (попередній аукціон не відбувся). Внаслідок конкуренції з ТОВ «Ексінтех» ціна лоту зросла до 27 млн грн. Переможцем стала компанія «Горизонти». Родовище займає площу понад 58 кв км.

За попередніми даними державного балансу запасів корисних копалин, на цій ділянці поклади природного газу становлять близько 4 млрд куб м.