2020-12-22

Нафтогаз відкрив нове родовище з перспективними запасами і ресурсами газу 2 млрд м³

У Полтавській області компанія "Нафтогаз" відкрила нове перспективне родовище – Жемчужне. Про це повідомляє пресслужба компанії. 

Відкриттю родовища сприяли розвідувальні роботи у складних геологічних умовах на глибинах понад 6 000 м. За їх результатами компанія пробурила пошукову свердловину, яка підтвердила газові поклади і дала промисловий приплив газу – майже 100 тис. куб. м на добу.

Розвідані запаси Жемчужного родовища становлять 200 млн куб. м газу, а перспективні запаси і ресурси – понад 2 млрд куб. м³. Загальна площа нового родовища становить 213 кв. км, в його межах виділено 5 газонасичених горизонтів. 

Свердловину глибиною 6 150 м бурили фахівці власного бурового підрозділу «Укрбургаз». На ній вперше випробували новий буровий верстат виробництва Bentec.

Для деталізації геологічної будови Жемчужного родовища і визначення оптимальних місць для буріння нових свердловин компанія планує розпочати проведення 3D-сейсміки. 

Олександр Романюк, директор дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування» зазначив, що компанія готова в найкоротші терміни проводити роботи з вивчення найбільших площ на суші і морі, які мають значний ресурсний потенціал і досі не розробляються заради стабілізування видобутку газу в Україні.