2020-12-22

Фінляндія допоможе Азербайджану диверсифікувати економіку від нафти і газу

Фінляндія може багато чого запропонувати Азербайджану в плані диверсифікації економіки від нафти і газу. Про це повідомляє Enkorr, приводячи слова директорки відділу Східної Європи та Центральної Азії Міністерства закордонних справ Фінляндії Сірпи Оксанен.

Вона підкреслила, що Фінляндія є одним зі світових лідерів з використання поновлюваних джерел енергії: «Фінляндія посідає друге місце в Європі, на її частку припадає 40 % загального споживання енергії з поновлюваних джерел. Нам є що запропонувати Азербайджану в процесі диверсифікації економіки від домінуючого нафтогазового сектора».

За її словами, оскільки країна є однією з найбільш «зелених» країн у світі, вона може сприяти забезпеченню сталого розвитку в усьому світі.

«Для Фінляндії біоекономіка замкнутого циклу - це інструмент для досягнення сталого розвитку, боротьби зі зміною клімату, економії природних ресурсів і поліпшення стану навколишнього середовища при одночасному забезпеченні економічного зростання і робочих місць», - сказала Оксанен.