2020-08-21

«Нафтогаз» отримав газ з нової свердловини на Тимофіївському родовищі

НАК «Нафтогаз України» отримала природний газ з нової похило-спрямованої свердловини №109 Тимофіївського нафтогазоконденсатного родовища. Про це повідомляє директор з управління дивізіоном «Технічне забезпечення» Андрій Хоменко.

Після успішного проведення перфорації було отримано добовий дебіт природного газу у діапазоні 100 – 150 тис куб м. У даний момент проходить процес очищення свердловини.

Глибина свердловини по стовбуру становить 4 670 м та знаходиться у відкладах турнейського ярусу нижнього карбону. Фактичний відхід свердловини від вертикалі по вибою становить 1 212,32 м.

Роботи з буріння було почато наприкінці минулого року, а завершено в лютому 2020р. До робіт було залучено зовнішнього підрядника «ZEPEC», а закінчила буріння компанія «Укрбургаз». За словами Хоменка, складність робіт полягала у відході від гирла на більш ніж 1 200 м при похило-направленому бурінні.

У процесі перфорації було випробувано три об’єкти. Перші два - випробувались вибірково в інтервалах глибин 4 579 – 4 616 м (пісковики турнейського ярусу). З них отримано приплив газонафтоводяної суміші. З третього об’єкту, в інтервалі глибин 4 260 – 4 272 м (відклади візейського ярусу нижнього карбону, горизонт В-16в) представленого групою ущільнених, газоносних та газонасичених пісковиків, отримано приплив газу.