2015-07-10

«Надра України» розробляють бізнес-проекти для залучення інвесторів

Враховуючи сталу тенденцію до зменшення видобутку вуглеводнів і нинішній стан фінансування геологорозвідки, в НАК «Надра України» розроблено план геолого-аналітичних робіт з метою визначення найперспективніших ділянок для пошуків нових родовищ нафти та газу, повідомили GEOnews.com.ua в Компанії. Оскільки основним реальним джерелом фінансування на сьогоднішній день є інвестиційні кошти, за ініціативою голови правління НАКу Ярослава Климовича сьогодні розробляються бізнес-проекти на перспективні ділянки надр. 

У цих проектах надано детальне обґрунтування перспективності рекомендованих площ, виконано оцінку ресурсів, розроблено обґрунтовану програму робіт з визначенням об’ємів інвестицій та економічних показників освоєння покладів вуглеводнів. 

Як відзначили у Компанії, «позитивним кроком для створення привабливого інвестиційного іміджу НАК «Надра України» ми вважаємо оголошення відкритого конкурсу із залучення інвестицій для розробки перспективних площ та родовищ підприємств Компанії. Це дозволить відновити діяльність підприємств Компанії та забезпечить виконання державної програми з нарощування видобутку вуглеводнів».

Усі зацікавлені можуть ознайомитися з бізнес-проектами, звернувшись до НАК «Надра України» чи ДП «Укрнаукагеоцентр»