2020-08-17

На родовищі "Бахар" Азербайджану реконструйовано виробничу інфраструктуру

Відновлено платформи і інфраструктуру, необхідні для проведення виробничих операцій на газовому родовищі "Бахар" в Азербайджані, повідомляє Trend з посиланням на американську компанію Greenfields Petroleum Corporation (GPC).

Через свою на 100% дочірню компанію Bahar Energy Limited GPC володіє 80-відсотковою часткою в Угоді про розвідку, відновлення, розробку та розподіл видобутку з Державною нафтовою компанією Азербайджану і її дочірньою філією SOCAR Oil Affiliate з морського блоку Бахар-Гум Деніз, який включає в себе газове родовище "Бахар" і нафтове родовище "Гум Деніз".

"Bahar Energy Operating Company (BEOC) відновила платформи і інфраструктуру, необхідні для виробничих операцій. Багато інших платформ і об'єктів інфраструктури будуть придатні для експлуатації після реконструкції. Робочі та обладнання доставляються на платформи і з платформ транспортними судами і плавучими кранами", - йдеться в повідомленні компанії.

Як зазначається, на газовому родовищі "Бахар" було пробурено близько 200 свердловин.

"В даний час вісім свердловин видобувають природний газ і конденсат. На платформах є випробувальні установки", - йдеться в повідомленні компанії.