2020-08-17

39-й Всесвітній алмазний конгрес онлайн відбудеться 14-15 вересня

Всесвітня федерація алмазних бірж (World Federation of Diamond Bourses, WFDB) і Міжнародна асоціація виробників діамантів (International Diamond Manufacturers Association, IDMA) оголосили, що наступний Всесвітній алмазний конгрес відбудеться в віртуальному форматі 14-15 вересня 2020 року. 

Виконуючий обов'язки президента WFDB Йорам Дваш (Yoram Dvash) сказав з цього приводу: «Хоча ми всі вже звикли проводити зустрічі та вебінари в Інтернеті, конгрес в такому форматі буде проведено вперше. Це буде особливо важлива зустріч в той час, коли світова алмазна промисловість переживає кризу через пандемію. Конгрес дозволить нам обговорити всі критичні питання, що зачіпають нашу галузь, і почути думку учасників алмазної галузі з усього світу». 

Президент IDMA Ронні Вандерлінден (Ronnie VanderLinden) зазначив: «Криза коронавірусу тільки погіршила фундаментальні проблеми, з якими стикається наша галузь. Тепер ще більш важливо зібратися всім учасникам індустрії і разом попрацювати над пошуком нових шляхів вперед». 

Як підкреслили обидва лідери, вони сподіваються, що відвідуваність віртуального конгресу буде високою, особливо з урахуванням того, що онлайн-формат забезпечить зручну участь з офісів і будинків делегатів. 

39-й Всесвітній алмазний конгрес, що проводиться раз на два роки WFDB і IDMA, спочатку планувалося провести в Гонконзі в листопаді 2020 року, але через пандемію коронавируса його було переведено в цифровий формат.