2020-08-17

ДТЕК у 2021 р. зупинятиме видобуток на Шахті ім. Сташкова

Компанія «ДТЕК Павлоградвугілля» через вичерпаність запасів вугілля, які доцільно розробляти, у 2021р буде поступово завершувати гірничі роботи на «Шахті ім. М. І. Сташкова» (м. Першотравенськ, Дніпропетровської обл), персонал шахти вже сьогодні переводитися на інші вугледобувні підприємства компанії. Про це 14 серпня повідомив прес-центр компанії на своїй Facebook-сторінці.

«В 2021 р. гірничі роботи на «Шахті ім. Сташкова» будуть поступово завершуватися, а люди вже зараз поступово переводяться на шахту «Дніпровська» та інші підприємства «ДТЕК Павлоградвугілля», - йдеться у повідомленні.

Причиною закриття шахти є вичерпаність запасів вугілля.

За даними прес-центру, «Шахта ім. М.І. Сташкова» закінчила відпрацювання запасів вугілля на своєму основному полі ще в 2019р. Зараз вугілля на підприємстві видобувається на додатковій ділянці, видобуток з цієї лави триватиме до початку 2021р.

«Далі готувати лави і працювати на цій ділянці небезпечно з ряду причин. По-перше, технічно там неможливо організувати повноцінне провітрювання, а це небезпечно для роботи гірників. По-друге, запасів на цій ділянці зовсім небагато, і вони поганої якості (з великою зольністю через тонкі пласти).