2016-03-03

На ХІІ виставці «Нафта. Газ. Сервіс» було представлено експозицію НАК «Надра України»

18-19 лютого у Полтаві на виставці «Нафта. Газ. Сервіс» було презентовано експозицію НАК «Надра України», яка висвітлювала сучасні досягнення Компанії та стратегічні шляхи розвитку. Як повідомили GEOnews.com.ua, ДП «Укрнаукагеоцентр» презентувало передові напрацювання компанії в галузі науково-проектного супроводження геологорозвідувальних робіт на нафту та газ.

НАК «Надра України» представляли директор департаменту геології та виробництва Марухняк В.М., заступник директора департаменту – начальник виробничо-технічного відділу Бугай В.Г., начальник відділу геологічної експертизи та моніторингу Леонтьєв О.В.

Від ДП «Укрнаукагеоцентр» участь приймали генеральний директор Голуб П.С., головний геолог Солодкий В.М. та головний інженер Голуб О.Г. 

Паралельно з виставкою відбувся круглий стіл організований «Спілкою Буровиків України» на якому обговорювалися сучасні досягнення підприємств галузі та шляхи нарощування видобутку вуглеводнів в країні.

З доповіддю про напрацювання ДП «НАК «Надра України» «Укрнаукагеоцентр» виступив директор департаменту науки та виробництва Горішній Д. У доповіді зазначалося, що сьогодні майже не використовується великий потенціал вже пробурених свердловин, але які не залучені до видобування з різних геологічних та технологічних причин. Наданого оцінку економічного ефекту, що очікується при їх відновленні та залученні до розробки нових покладів нафти та газу. Також було відмічено оснащення лабораторії найсучаснішим обладнанням для дослідження всіх параметрів нетрадиційних покладів вуглеводнів.

В цілому виставка мала вкрай позитивний ефект, так як дозволила зібратися провідним гравцям галузі та дозволила сумісно обговорити проблеми, визначитися зі шляхами реалізації наявних перспектив. Більшість відвідувачів висловило побажання розширити тематику виставки та для підвищення зацікавленості до події нових учасників.