2015-02-17

Мінприроди: Рішення суду щодо "Голден Деррік" залишено без змін

17 лютого Вищий господарський суд міста Києва залишив без змін рішення судів інших інстанцій, тим самим остаточно повернувши НАК "Надра України" 24% частку у видобутку газу на Сахалінському родовищі.

За словами Міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка, НАК «Надра України» мало три судові справи з повернення державних активів на цьому родовищі, і всі три рішення Київського апеляційного господарського суду були на користь держави, і НАК «Надра України» було повернуто долі у видобутку газу на Сахалінському родовищі.

«Після цього компанія «Голден Деррік» звернулась до Вищого господарського суду, проте наша перемога у суді сьогодні дає підстави вважати, що ми матимемо успіх і в двох інших подібних справах. На судовому засіданні були присутні також представники Генпрокуратури, які повністю підтримали позицію Мінприроди, я маю надію і на подальшу плідну співпрацю з правоохоронними органами», - зазначив міністр.

Нагадаємо: у 2000 та 2003 роках НАК «Надра України» було укладено низку договорів про спільну діяльність на Сахалінському родовищі. У 2012-2013 роках колишнє керівництво НАК "Надра України" продало фірмі «Голден Деррік», яку пов’язують з колишнім членом Уряду Миколи Азарова Едуардом Ставицьким, свої долі відразу по трьох договорах. При цьому по жодному з договорів компанія повністю не розрахувалась, що дало підстави розірвати їх та повернути активи державі. Відповідні рішення судів було ухвалено 10 та 17 грудня 2014 року і 14 січня 2015 року.