2016-08-30

Мінприроди активно працює над розвитком геоінформаційної системи

Геопросторові дані з різних систем екологічного спрямування мають поєднуватись навколо всесвітньовідомої та загальновживаної технології. Про це сказав заступник Міністра екології та природних ресурсів Віктор Вакараш під час мііжвідомчого круглого столу з питань інфраструктурних та геоінформаційних систем, який відбувся за підтримки Громадської організації «Е-Україна».

«Перед міністерством стоїть два глобальних завдання у площині геопросторових даних – це збір та відображення даних екологічного моніторингу та робота з космічними знімками», - зазначив Віктор Вакараш.

Водночас у Міністерстві інфраструктури триває розробка транспортної стратегії і зокрема, стратегії автомобільних шляхів України та запровадження інформаційних систем в різних галузях інфраструктури.

«Проекти обох відомств мають інтегруватись у загальноукраїнський геоінформаційний комплекс, з можливістю використанням хмарних технологій», - зазначив Директор Департаменту інформаційних технологій Секретаріату Кабінету Міністрів України Єгор Стефанович.

Геоінформаційна система є одним з тих напрямів, які наразі активно розвивають в обох Міністерствах. Являючи собою сукупність програмного забезпечення і даних для візуалізації просторової інформації, система, також дозволить моделювати географічні процеси та явища.