2021-01-04

Minnova Corp. перезапустить золотодобувний рудник PL

Канадська Minnova Corp. оголосила про просування на шляху до перезапуску золотодобувного рудника PL Mine, розташованого у так званому Зеленокам'яному поясі регіону Озера Сноу поблизу Флін-Флон (Центральна Манітоба, Канада). У прес-релізі гірничовидобувна компанія відзначила суттєвий прогрес в облаштуванні рудника: у 2020 році було пробурено 13 віддалених свердловин, проведено картування ділянок і виконані необхідні геологорозвідувальні роботи. Довжина покладів дорогоцінного металу по простяганню в межах перспективної підошви рудного тіла FW Tonalite становить 1,2 км.

Також виявлена ​​значна мінералізація близько до поверхні ліцензованої ділянки, на якій планується подальше вивчення і ущільнююче буріння в процесі вироблення нової геологічної моделі даної зони. Крім того, компанія має намір оптимізувати ТЕО від 2017 року на базі нових оцінок капітальних і операційних витрат.

Очікується, що середньорічний обсяг виробництва золота на руднику складе 46,493 тис. унцій протягом не менше 5 років.

До початку виробничого циклу, за оцінками, залишається 15 місяців. Компанія має всі необхідні ліцензії. Підземний облаштований похило-транспортний з'їзд рудника становить понад 7000 м до глибини 135 м. Також на проєкті вже є переробний завод.