2021-01-04

Концепцію реформи вугільної галузі готові узгодити та затвердити

Концепція реформування вугільної галузі пройшла узгодження з усіма зацікавленими органами та готова до затвердження Кабінетом міністрів. Про це повідомляє OilPoint, посилаючись на інтерв'ю заступника міністра енергетики Максима Немчинова. 

За словами Немчинова, концепцію може бути узгоджено урядовим комітетом вже у перші дні нового року і після цього затверджена на наступному засіданні уряду. Очікувано вона вступить в дію вже в середині січня. Також Немчинов зазначив, що концепція зберегла раніше анонсовані підходи.

«Державного вугледобувного сектора бути не повинно. Частина шахт стане ресурсною базою «Центренерго» з подальшою приватизацією, частина буде приватизована окремо, інші будуть ліквідовані», - розповідає заступник міністра енергетики.

Заступник міністра підкреслив, що одним з найважливіших питань концепції є соціальний захист працівників підприємств, що підлягають ліквідації, і жителів тих населених пунктів, в которих вони розташовані.

«Тут ми діємо спільно з Міністерством розвитку громад і територій, яке відповідає за трансформацію вугільних регіонів», - сказав Немчинов.