2016-04-21

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зустрівся з Громадською радою

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак відвідав позачергове засідання Громадською Ради при міністерстві. У привітальному виступі Міністр зазначив, що з задоволенням вітає ініціативу громадських організацій негайно обговорити проблеми галузі. "Найкращий механізм співпраці для ефективних рішень - це взаємодія у трикутнику "уряд- парламент- громадськість. Саме таку формулу вчора я запропонував на засіданні комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, і ця формула була підтримана. Співпрацю саме в такому режимі я пропоную і громадським організаціям", - наголосив Остап Семерак.

Міністр також запропонував Громадській Раді провести аудит проектів законів, які знаходяться на розгляді Комітету ВР: "Нам терміново необхідно висловити позицію щодо законодавчих ініціатив, які знаходяться в Комітеті на предмет відповідності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Визначаю цю роботу першочерговим завданням для Ради". Також Міністр закликав громадські організації представити концепції рішень для реформування галузі.

Остап Семерак звернувся з ініціативою проведення спільного засідання громадської Ради та Комітету ВР з питань екологічної політики за участі Міністра. "Я ініціюватиму відкриту зустріч за участі ЗМІ, щоб і народні депутати, і представники громадських організацій могли висловити пропозиції".

Міністр екології та природних ресурсів підкреслив, що концепція розвитку екологічної галузі, яка базується на коаліційній угоді та відповідатиме євроінтеграційному курсу країни та міжнародним зобов’язанням, буде представлена найближчим часом.