2016-01-26

Міненерговугілля продовжує пошук керівників державних підприємств, зокрема ДП "Полтавське управління геофізичних робіт"

21 січня Міненерговугілля на закритому засіданні спеціальної Комісії провело процедуру конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання, що належать до сфери управління Міненерговугілля України.

Зокрема Комісія розглядала кандидатів на вакантну посаду керівника ДП «Полтавське управління геофізичних робіт». На розгляд Комісії було винесено 5 пропозицій, аде жодна з них не була визнана такою, що може забезпечити належну ефективність управління підприємством.
«Низька якість кандидатів на посади керівників та їх програм – системна проблема, ми звертаємося до активістів, експертів та підприємців з закликом активніше подаватися на посади керівників. Оздоровлення та покращення роботи державних підприємств – виклична робота і найкращий спосіб підготувати їх до приватизації» - зауважив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин

Інформація щодо оголошених конкурсів оперативно оновлюється на сайті Міненерговугілля
http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/officialcategory?cat_id=245027927

Повторний конкурс на заміщення вакантної посади керівника ДП «Полтавське управління геофізичних робіт» буде оголошено найближчим часом.

Для продовження роботи підприємства рішенням Міністерства було призначено тимчасового виконувача обов'язків – Володимира Гладуна. Рішення про зміну тимчасового виконувача обов'язків було ухвалено зважаючи на  низку скарг з боку працівників ДП «Полтавське управління геофізичних робіт» на попереднього керівника, що очолював підприємство останні два роки. 

В пакеті документів, поданих  п. Гладуном  зокрема є довідка про відсутність судимості на момент подачі кандидатури. 

В зв’язку з появою в пресі інформації щодо розслідування діяльності Володимира Гладуна міністр енергетики Володимир Демчишин дав доручення профільним департаментам підготувати розширену довідку про попередній досвід роботи п. Гладуна, та підготувати додаткові запити до відповідних правоохоронних органів. Після отримання додаткової інформації буде ухвалено остаточне кадрове рішення щодо кандидатури т.в.о. ДП «Полтавське управління геофізичних робіт».