2015-09-29

Міненерговугілля планує збільшити внутрішній видобуток природного газу

З метою забезпечення енергонезалежності України Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує протягом найближчих 5-ти років збільшити внутрішній видобуток природного газу щонайменше на 5 мільярдів кубометрів. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин під час брифінгу в Будинку Уряду 28 вересня.

За його словами, «це відбудеться частково за рахунок приватних видобувачів, видачі нових ліцензій, в тому числі «Укргазвидобуванню».
Міністр наголосив на необхідності зменшення рентних платежів, що «стимулюватиме додаткові інвестиції в українську видобувну галузь», а також врегулювання землевідводу. «В рамках переводу земельних ділянок під користування нафто- чи газовидобувними компаніями процедура повинна бути простою і більш швидкою», - зауважив Володимир Демчишин, додавши, що робота щодо спрощення отримання дозволів на видобування газу продовжується (зараз потрібно отримати 70 різних дозволів). «Є робоча група, яка цим займається»,  - зазначив він.
За словами Міністра, Україна видобуває приблизно 20 млрд. куб. м. газу в рік.