2016-05-19

Мінекології продовжіть тісну співпрацю з ЄС

17 травня 2016 року Міністр екології та природніх ресурсів України Остап Семерак зустрівся із Послом Європейського Союзу в Україні Яном Томбінським та представниками Представництва ЄС в Україні.

Під час зустрічі сторони обговорили співпрацю у сфері гармонізації законодавства з питань охорони навколишнього природного середовища. Зокрема, Ян Томбінський відзначив важливість подальшої активізації співпраці між Україною та ЄС, що знайшло своє відображення в Угоді про асоціацію та заходах щодо імплементації положень зазначеної Угоди.

В свою чергу, Остап Семерак повідомив європейським представникам, що на виконання положень Угоди про асоціацію розроблена Національна стратегія наближення законодавства України до права ЄС у сфері охорони довкілля. А при міністерстві створено Міжвідомчі робочі групи, до складу яких входять представники громадськості, експертного середовища та представники виконавчої влади.

Також Міністр подякував за допомогу, що надається Європейським Союзом у проведенні реформ в Україні в сфері охорони навколишнього природного середовища. «Дана підтримка дуже важлива, оскільки апроксимація (наближення) законодавства є одним з пріоритетних завдань, що має стати основою для подальших євроінтеграційних процесів», - зазначив Остап Семерак.

Під час зустрічі Остап Семерак також презентував пріоритети діяльності Уряду в природоохоронні сфері, які представники ЄС підтримали і пообіцяли сприяти їх реалізації. Особливу увагу Міністр акцентував на боротьбі з корупцією та забезпеченні прозорої діяльності міністерства.

Також Остап Семерак розповів про те, що найближчим часом розпочнеться реформування Державної екологічної інспекції України та Державної служби геології та надр України та закликав європейських представників надати методичну та експерту допомогу в цьому напрямку.

Обговорили сторони і можливість надання підтримки у проведенні інформаційних кампаній, спрямованих на підвищення обізнаності та покращення комунікації з населенням, громадськими активістами, представниками бізнес-середовища у сфері європейської інтеграції з питань охорони навколишнього природного середовища.