2021-07-15

МЕА як і раніше очікує зростання попиту на нафту в 2021 році

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) зберегло прогноз світового попиту на нафту в 2021 році і очікує його зростання на 5,4 млн б / д, на 2022 рік прогнозує зростання ще на 3 млн б / д, зазначається у доповіді МЕА.

«Очікується, що світовий попит на нафту виросте на 5,4 млн б / д в 2021 році і на 3 млн б / д в 2022 році, хоча зростання числа випадків захворювання COVID в ряді країн залишається ключовим ризиком погіршення прогнозу», - йдеться в документі. На думку МЕА, стійке світове економічне зростання, зростання числа вакцинацій і ослаблення заходів соціального дистанціювання будуть в сукупності підтримувати більш високий світовий попит на нафту в решту року.

МЕА надало також статистику зі світового видобутку нафти в червні. За даними агентства, він виріс на 1,1 млн б / д у порівнянні з травнем - до 95,6 млн б / д. «Зростання на 1,1 млн б / д в червні на чолі з Саудівською Аравією призвело до збільшення світового видобутку до 95,6 млн б / с що на 7,3 млн б / д більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року», - йдеться в доповіді.

Очікується, що в липні видобуток істотно збільшиться, так як Саудівська Аравія та інші члени ОПЕК + продовжують послаблювати скорочення в рамках угоди, а Канада і Великобританія повертають виробництво після ремонтів.