2018-10-26

Марк Робінсон став новим виконавчим директором Міжнародного секретаріату ІПВГ

15 жовтня 2018 року Правлінням EITI Марк Робінсон призначений виконавчим директором Міжнародного секретаріату ІПВГ. В даний час він є глобальним директором Центру управління в Інституті світових ресурсів (WRI). Нову позицію Марк Робінсон займе наприкінці листопада цього року.

“Марк Робінсон є широко відомим діячем в міжнародній спільноті, яка охоплює сферу розробки політики, дослідження та благодійництва”, – зазначив голова Правління EITI Фредрік Рейнфельдт. “Я з нетерпінням чекаю на початок співпраці з Марком, оскільки EITI продовжує займатися такими важливими проблемами як відкрите та відповідальне управління природними ресурсами в усьому світі, прозорість бенефіціарної власності, прозорість контрактів та систематичне розкриття даних про видобувну діяльність. Впродовж останнього десятиріччя було досягнуто багато чого, але ми надалі зобов’язані перед громадянам країн, які є багатими на природні ресурси, збільшувати зусилля, щоб покращити управління та переконатись, що доходи від видобувного сектору дійсно принесуть користь усім”.

Марк Робінсон, громадянин Великої Британії, має значний досвід у політиці та дослідженнях з питань управління, прозорості та конфліктології. У WRI він керував розробкою амбітної стратегії управління кліматом і природоохоронними процесами, орієнтованої на стійкість клімату, доступ до енергії, екологічну демократію та управління природними ресурсами.

В ході 30-річної міжнародної кар’єри Робінсон займав численні керівні та управлінські посади в WRI, Департаменті міжнародного розвитку, Інституті досліджень розвитку, Фонді Форда та Інституті розвитку зарубіжних країн. В даний час він є головою ради директорів Секретаріату Партнерства Відкритий Уряд.

“Це як велика честь, так і відповідальність бути призначеним виконавчим директором ІПВГ та вести його в його друге десятиліття”, – сказав Робінсон. “Я захоплююся можливістю підвищення прозорості та підзвітності задля сприяння фундаментальному покращенню добробуту країн та життя їхніх громадян. Я вважаю, що ІПВГ має величезне значення для управління видобувною галуззю та слугує маяком інновацій для, проблем управління, що здавалось би, не можуть бути вирішені “.

Робінсон отримав ступінь доктора з порівняльної політики в Університеті Сассексу (University of Sussex), спеціалізуючись на політиці сучасної Індії. Він також має ступінь бакалавра з відзнакою з соціальних та політичних наук Кембриджського університету (University of Cambridge) та магістра з порівняльної політики Університету Сассексу.

Попереднім виконавчим директором Міжнародного секретаріату ІПВГ був Йонас Моберг. У вересні 2017 році пан Моберг відвідав Україну в межах валідаційного візиту та прокоментував рівень прозорості видобувних галузей в Україні