2016-11-22

КП «Кіровгеологія» переносить пошук родовищ алмазів на 4 квартал 2020 року

КП «Кіровгеологія» через недостатнє фінансування з державного бюджету переносить пошук родовищ алмазів на 4 квартал 2020 року. Про це заявив Генеральний директор КП «Кіровгеологія» Віталій Нельга за підсумками виїзного засідання Науково-технічної Ради Державної служби геології та надр України, що відбулося у приміщенні КП «Кіровгеологія».

«Розглядали питання про розподіл коштів, пов’язаний зі змінами у Державному бюджеті Украни щодо фінансування у 2016 році за бюджетною програмою "Розвиток мінерально-сировинної бази".

На жаль, через скорочення бюджету низка державних підприємств була змушена відкласти або перенести роботи. Прикро, що КП "Кіровгеологія" так само вимушене відтермінувати пошуки родовищ алмазів у межах Кіровоградської, Зеленогайської та інших ділянок Кіровоградського блоку на площі 175 квадратних кілометрів. Наразі завершення цих робіт перенесене на 4 квартал 2020 року», - написав Віталій Нельга на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, це не лише уповільнить дослідження алмазоносності цієї території та створення власної алмазо-сировинної бази України, а й спричинить соціальну напругу серед колективу першокласних фахівців, яких у нас на сьогодні залишилось не так багато. «З кожним роком через недостатнє фінансування галузь втрачає свої найкращі кадри. Цього не можна допускати. Тому на наступний рік подаватиму відповідні пропозиції по формуванню цільових програм, направлених на збільшення розвідки та видобутку стратегічних копалин. Наше завдання - зберегти галузь та наших фахівців, оскільки пошук родовищ різних корисних копалин є надзвичайно важливим для економічного розвитку України», - зазначив Віталій Нельга.