2020-09-01

Кількість бурових установок в США вперше з грудня показало місячне зростання

Енергетичні компанії США зберегли цього тижня кількість працюючих нафтових і газових установок без змін, що призвело до першого щомісячного збільшення з грудня 2019 року. Зростаючі ціни на нафту спонукають деяких виробників відновити буріння нових свердловин. 

У серпні кількість нафтогазових бурових установок зросла на три одиниці - до 254 од., повідомляє нафто-сервісна компанія Baker Hughes.

Аналітики компанії Enverus, яка публікує власні дані про бурові установки, повідомляють, що щотижнева кількість бурових установок почала скорочуватися 24 серпня, коли бурильники в Арканзасі, Луїзіані, Техасі і Мексиканській затоці стали закривати їх в очікуванні урагану «Лаура».

Незважаючи на те, що ціни на чорне золото в США як і раніше приблизно на 30% нижче пікових січневих, ф'ючерси на американську сиру нафту зросли на 128% за останні чотири місяці, до, приблизно $ 43 / бар.

Аналітики вважають, що зростання цін на нафту спонукало деякі енергетичні компанії почати додавати блоки. Однак більшість учасників ринку як і раніше планують скорочувати витрати.

Американська компанія з надання фінансових послуг Cowen & Co повідомила, що відслідковувані нею 45 незалежних компаній, що займаються розвідкою і видобутком (E & P), в 2020 р планують скоротити витрати приблизно на 47% в порівнянні з 2019 роком. У минулому році капітальні вкладення було скорочено приблизно на 9%, в 2018 р - збільшено на 23%.

Відзначається, що деякі E & P-компанії вже опублікували попередні оцінки на 2021 рік і вони поки вказують на 8-відсоткове зниження витрат в наступному році в порівнянні з поточним.