2020-09-01

Lucapa витягла два алмази в ході триваючої розвідки кімберлітів

Компанія Lucapa Diamond витягла два алмази загальною вагою 1,33 карата в ході триваючої розвідки кімберлітів на алмазному проєкті Луло (Lulo) в Анголі.
Найбільшим з витягнутих каменів став алмаз вагою 1,08 карата, а другим - алмаз типу IIa вагою 0,25 карата.
«Цей результат свідчить про те, що ми знаходимося в алмазоносній кімберлітовій провінції, і продовжуємо притримуватися нашої точки зору про те, що джерело виняткових алмазів, видобутих в рамках нашої програми алювіального видобутку, знаходиться в межах водозбірного району річки Какуіло (Cacuilo)», - сказав керуючий директор Lucapa Стівен Везеролл (Stephen Wetherall).
«У цей посушливий сезон ми опрацюємо якомога більше пріоритетних кімберлітів і цілей в басейні Західного Кангідж (Canguige) і в великій долині Какуіло», - додав він. Програма розвідки кімберлітів націлена на виявлення корінних твердих порід, які є джерелом (джерелами) виняткових алювіальних алмазів, видобутих у великій долині річки Какуіло.
З початку цієї програми компанія вже опрацювала крупнооб'ємні проби кімбірліту з ділянки L071, розташованої в районі водозбору Кангідж.
Компанія Lucapa заявила, що виїмка грунту і витяг крупнооб'ємних зразків на ділянках пріоритетних кімберлітів, що залишилися, а також тестування аномалій, що представляють інтерес, будуть продовжені в межах водозбору Кангідж.