2020-09-01

Іран почав видобуток нафти з нової платформи на нафтовому родовищі Салман

Іран почав видобуток сирої нафти з нової платформи, встановленої на нафтовому родовищі Салман, великому нафтовому резерві, розташованому в Перській затоці. Платформа є спільною власністю Ірану з Об'єднаними Арабськими Еміратами.

IRNA повідомила, що видобуток нафти з бурової установки S1 почався раніше в той же день, приблизно через шість місяців після того, як гігантська конструкція була встановлена ​​в місці приблизно в 140 кілометрах від іранського острова Лаван в Персидській затоці.

Виробництво почалося після того, як іранські інженери успішно підключили платформу S1 і протестували всі її установки і з'єднання з іншими буровими установками на родовищі Салман, йдеться в повідомленні IRNA.

Забір нафти з бурової установки, яка була повністю спроектована і побудована на території Ірану, відбувається в той час, коли Іран активізує зусилля з підтримки і збільшення видобутку нафти, незважаючи на падіння продажів, яке відбулося в результаті американських санкцій.

Загальні нафтові родовища були в центрі уваги схем збільшення видобутку в Ірані. Раніше на цьому тижні керівництво міністерства нафти заявило, що видобуток на родовищах, розташованих на захід від річки Карун і спільно використовуваних з Іраком, збільшився в кілька разів за шість років і сягнув 400 000 барелів на добу цього року.

Це сталося через те, що розробка нафтових родовищ в останні роки була на короткий час зупинена, головним чином тому, що іноземні підрядники призупинили реалізацію проєктів, перш ніж покинути їх під зростаючим тиском Америки.