2020-11-25

«КазМунайГаз» знизить видобуток нафти на 8 %

 Компанія «КазМунайГаз», національний оператор з розвідки, видобутку, переробки і транспортування вуглеводнів, які представляють інтереси держави в нафтогазовій галузі, прогнозує видобуток нафти в 2020 році на рівні 21,7 млн ​​тонн. Це на 8 % нижче в порівнянні з показником попереднього року. Про це повідомляє агенство OilCapital. 

«З урахуванням поточної динаміки ми очікуємо видобуток приблизно на 2 млн тонн менше. До кінця 2020 року загальний обсяг видобутку очікується на рівні 21,7 млн ​​тонн, що нижче ніж в 2019 році, коли було видобуто 23,6 млн тонн», - повідомив на брифінгу заступник голови правління з економіки та фінансів КМГ Даурен Карабаєв, зазначивши, що , «відповідно, це спричинить за собою зниження і інших виробничих показників - видобуток попутного газу, транспортування та переробку нафти».

За словами Карабаєва, в 2021 році - в разі збереження обмежень ОПЕК + - швидше за все, нафтовидобуток буде на рівні поточного року. Якщо обмежень не буде або вони будуть ослаблені, то показник буде трохи вище.

У січні-вересні 2020 року консолідований обсяг видобутку нафти і газового конденсату по групі компаній «КазМунайГаз» склав 16,423 млн тонн, що на 6,6 % менше, ніж за аналогічний період 2019 року.