2020-11-25

API налаштовані проти Байдена, якщо той виступатиме проти фрекінгу

Якщо обраний президент США Джо Байден спробує обмежити розробку родовищ нафти і газу на федеральних землях, Американський інститут нафти (API) буде використовувати проти цього рішення «усі наявні в його розпорядженні інструменти», включаючи судові позови. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інтерв'ю з виконавчим директором API Майком Соммерсом. 

Байден заявив, що підтримує заборону на нові дозволи на газ і нафту, включаючи фрекінг, на федеральних землях.

Фрекінг, або гідравлічний розрив пласта, - це технологія буріння, яка дозволила нафтовій промисловості США значно збільшити видобуток за останні роки, зробивши США найбільшим у світі виробником сирої нафти. Екологічні групи виступають проти фрекінгу, мовляв, це забруднює підземні води та посилює зміну клімату.

Соммерс заявив, що API розраховує на співпрацю з адміністрацією Байдена з питань енергетики, але "підведе межу", якщо Байден запровадить обмеження щодо земель, які "завжди були призначені для багаторазового використання".

"Це була б далекосяжна пропозиція, яка підірвала б американську національну та енергетичну безпеку на шкоду американському народові", - сказав Соммерс. 

Команда Байдена не відповіла на запит про коментар.

Соммерс заявив, що група нафтової промисловості хоче брати участь в обговоренні таких питань, як майбутнє федеральне регулювання викидів метану. Байден пообіцяв вжити заходів, у тому числі вимагати "агресивного" обмеження забруднення метаном для нових та існуючих нафтогазових операцій.