2021-05-20

JAPEX продає частку в канадському проєкті з видобутку сланцевого газу

Japan Petroleum Exploration (JAPEX) вирішила продати малайзійській компанії Petronas свою 10-відсоткову частку в проєкті з видобутку сланцевого газу North Montney в Канаді. Частка належить JAPEX Montney (JML), підрозділу JAPEX. Також наголошується, що в рамках проєкту North Montney ведеться розробка і видобуток сланцевого газу в районі North Montney в Британській Колумбії (Канада).

Навіть після рішення не продовжувати проєкт СПГ в липні 2017 року через зміни в діловому середовищі JAPEX співпрацює з Petronas і її партнерами, щоб максимізувати цінність проєкту за рахунок оптимізації плану розробки.

JAPEX заявив, що його проєкти з розвідки і видобутку спрямовані на підвищення прибутковості за рахунок оптимізації бізнес-портфеля, включаючи продаж активу.

Очікується, що середовище, що оточує бізнес з розвідки і видобутку, стане ще більш суворим через тривалий вплив COVID-19 з початку минулого року, включаючи структурні зміни в зв'язку з новою нормою після COVID-19 і прискорення глобальної декарбонізації. Тому компанія JAPEX вирішила продати 10 % всієї частки в спільному підприємстві North Montney.

Очікується, що всі процедури цього продажу будуть завершені до кінця червня 2021 року, говориться в повідомленні компанії.

В результаті цієї угоди JAPEX очікує зафіксувати надзвичайний збиток в розмірі близько 493 млн канадських доларів ($ 408,2 млн) на консолідованих фінансових результатах за II квартал фінансового року, що закінчується 31 березня 2022 року.