2021-05-20

Дніпропетровський адмінсуд виніс рішення по справі №160/16602/20 з приводу ділянки Васьковицька-1

ТОВ «ЕКОПРОМЛАБ» звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державної служби геології та надр України, у якій просить:
 
- визнати протиправною відмову видачі спецдозволу з метою видобування лабрадоритів ділянки Васьковицька-1 (Житомирська обл.);
- зобов`язати ДСГНУ видати позивачу спецдозвіл на зазначеній ділянці без проведення аукціону.
 
В обґрунтування позовних вимог зазначено, що ТОВ «ЕКОПРОМЛАБ» звернулось до Держгеонадр із заявою щодо отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою видобутку лабрадоритів ділянки Васьковицька-1. З метою проведення апробації запасів корисних копалин між позивачем та відповідачем було укладено Договір купівлі-продажу права на користування узагальненою геологічною інформацією. 3 метою виконання цих робіт позивачем було витрачено загальний об`єм інвестицій в розмірі 673342, 00 грн.
 
ДСГНУ відмовило позивачеві у видачі спецдозволу, обґрунтовуючи це тим, що позивачем не було подано повний пакет документів, а подані документи не відповідають вимогам Порядку № 615, на підставі чого було здійснено їх повернення.
 
Розглянувши справу по суті, суд вирішив задовольнити повністю позовну заяву ТОВ «ЕКОПРОМЛАБ» до Державної служби геології та надр України, а також стягнути з відповідача на користь ТОВ «ЕКОПРОМЛАБ» судові витрати у сумі 6306 грн.