2021-05-24

«Івано-Франківськгаз» розпочав другий етап випробувань із використанням водню

«Івано-Франківськгаз» у співпраці з Інститутом газу Національної академії наук досліджують вплив газоводневих сумішей на побутові газові прилади в лабораторних умовах. Про це повідомляє ExPro. 

В ході другого етапу проводяться експерименти для вивчення впливу газових сумішей із концентрацією водню від 5 % до 50 % на газові прилади – котли, колонки та плити різних моделей – для відтворення реальних умов експлуатації.

Газовики спільно із вченими досліджуватимуть, як змінюється ефективність роботи газових приладів при додаванні водню, на скільки зменшуються викиди в атмосферу та як підтримується рівень безпечної роботи системи.

Перший етап водневого проєкту РГК було розпочато у серпні 2020 року на спеціально переобладнаному полігоні, який моделює існуючі газорозподільчі мережі області та передбачав проведення випробувань газорозподільної системи воднем.

Аналогічні випробування на тест-кухнях уже проведено у Житомирській області, на черзі у Волинській, Дніпропетровській та Харківській областях.