2016-07-08

І. Насалик та Я. Копач домовилися про утворення спільної робочої групи

Це питання було одним з основних, які Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик разом із головою Секретаріату Європейського Енергетичного Співтовариства Янезом Копачем обговорили під час зустрічі 7 липня 2016 року.
 
Ігор Насалик зазначив про важливість допомоги Енергетичного Співтовариства у розробці нового законодавства в енергетичній сфері, а також у формуванні моделі анбандлінгу компанії НАК «Нафтогаз України».
 
Також Міністр повідомив, що на сьогодні визначено відповідальних за напрямки реформ, які будуть тісно співпрацювати з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства та координувати дії. 
 
Разом із тим Ігор Насалик нагадав про активізацію роботи Міністерства щодо впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей та повідомив, що Міненерговугілля розроблено та зареєстровано законопроект «Про розкриття інформації у видобувних галузях».
 
Янез Копач відзначив важливість рішення про розділення НАК «Нафтогаз України» та запевнив у готовності надавати підтримку щодо подальших кроків. Крім того, нагадав українській стороні про необхідність продовження роботи щодо зменшення викидів, а також про якнайшвидше визначення спільних проектів, які Україна має намір впроваджувати за підтримки Енергетичного Співтовариства. За підсумками засідання сторони дійшли згоди щодо утворення спільної Робочої групи з реформування НАК «Нафтогаз України», яка має почати роботу з наступного тижня.