2020-10-21

Голова Закарпатської ОДА зустрівся з інвестором, який відновить видобуток на Мужіївському родовищі

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров зустрівся з представниками міжнародної інвестиційної компанії Avellana Gold, яка вперше за 15 років запустить збагачувальну фабрику на Мужіївському родовищі поліметалів. Про це передає прес-офіс компанії Avellana GoldНаразі компанія утилізує відвали на території родовища, які накопичилися від попередньої діяльності рудника, та відновлює екологію в регіоні.

Мужіївське родовище – єдине в державі  родовище золота із затвердженими запасами, що дозволяє Україні вважатися золотовидобувною країною. Запуск фабрики на родовищі – це надходження у бюджет громади та нові робочі місця, коментує голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

«Ми підтримали іноземного інвестора та запуск проекту з видобування золота і поліметалів, які є на території Мужіївського родовища. Востаннє підприємство запускали у 2005 році, воно збанкрутіло, тому будь-які виробничі процеси тут не відбувалися, – зазначає Олексій Петров. – Це єдиний виробничий комплекс, який можна запустити під час пандемії».  

Під час візиту голова Закарпатської облдержадміністрації побачив потужності фабрики та процес очищення відвалів.

З 2016 року Avellana Gold розробила комплексну концепцію підземної розробки родовища, яка передбачає видобуток чотирьох видів металу та роботу з низькими класами золота.

У результаті компанія перероблятиме 500 тисяч тонн руди на рік та буде сплачувати понад 250 мільйонів гривень податків.

Введення в експлуатацію проекту розробки Мужіївського родовища та додаткові інвестиції у розвідку нових родовищ на Закарпатті дадуть поштовх до створення нових гірничих компаній.