2020-10-21

Epsilon відкрила в Узбекистані нове газове родовище

Epsilon Development Company (США) за результатами пошуково-оціночного буріння відкрила нове родовище на півдні Узбекистану з оціночними запасами 17,2 млрд кубометрів газу і 1,072 млн т газового конденсату. Родовище відкрито на території Култак-Камашінского блоку в Кашкадар'їнської області на півдні Узбекистану. Роботи з уточнення структури і запасів родовища тривають. Про це повідомляє портал Oilcapital з посиланням на фейсбук-сторінку компанії Epsilon Development Company. 

У березні 2019 року, нагадує ІА Neftegaz.RU, Epsilon Development Company (оператор проектів) і Epsilon Asia Limited (Гонконг) створили консорціум для розробки 5 нафтогазових інвестиційних блоків в Бухаро-Хивинському і Ферганському нафтогазових регіонах Узбекистану, а саме Мубарекського, Култак-Камашінського, Сурханського, Західно-Ферганського і Устюртського. 

Інвестиції консорціуму в проект в 2019-2023 роках складуть $ 5,2 млрд.

У 2019 Epsilon збільшила запаси газу на родовищах в Узбекистані на 21 млрд кубометрів, нафти - на 4,6 млн тонн. За час робіт компанією було зроблено ряд великих відкриттів, в основному на Култак-Камашінському блоці.