2021-11-03

Голова Держгеонадр ознайомився з видобутком і переробкою корисних копалин на Волині

Під час робочої поїздки на Волинь Голова Держгеонадр Роман Опімах відвідав торфове родовище «Велике багно» КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради, що знаходиться на території Колківської ОТГ. Оглянув виробничі потужності та ознайомився з процесом виготовлення торфобрикетів «Маневицького торфозаводу» ДП «Волиньторф».

Для регіону видобуток і переробка торфу – це не тільки робочі місця, а й отримання цінного продукту власного виробництва та його використання. Торф’яні брикети – альтернативне енергетичне паливо, калорійністю понад 3,5 тис ккал, це близький показник до вугільної енергетичної групи. Торфобрикети є вагомою складовою енергонезалежності області, адже забезпечують понад 50% її потреб в опалювальний сезон. Широко використовуються домогосподарствами та об’єктами соціальної сфери.

Очільник Держгеонадр також завітав на ділянку Маневицька-1, КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради, де видобувають бурштин. Побував на Заводі зі збагачення та переробки бурштину, що знаходиться в селі Прилісному, Камінь-Каширського району.