2021-11-03

"Нафтогаз" відкрив нову свердловину на Бугаївському родовищі

Компанія "Нафтогаз" ввели в експлуатацію нову розвідувальну свердловину на Бугаївському родовищі. Так запаси було нарощено на 400 млн куб м, повідомляє директор з комунікацій компанії Максисм Білявський, та пресслужба дивізіону Розвідка та Видобування. 

Під час випробувань було виявлено декілька покладів газу у відкладах середнього карбону. Зі свердловини отримано приплив газу обсягом 40 тис куб м/добу.

Крім того, за результатами геофізичних досліджень зазначеної свердловини, фахівцям Нафтогазу вдалося наростити запаси газу родовища на 400 млн куб м газу, але оцінка та підрахунок запасів ще триває.

В Нафтогазі відзначили, що в цій зоні крім Бугаївського родовища знаходяться ряд інших перспективних активів компанії, зокрема Нурівське та Максальське родовища, запаси яких також ймовірно збільшаться завдяки результатам досліджень в новій свердловині. 

Тож крім роботи геологів, щодо дорозвідки цих ділянок, наші розробники сформували план сервісних операцій для стабілізації видобутку. Так, на Максальському та Бугаївському родовищі планують отримати більше 100 млн куб м газу впродовж наступних 3-х років, відзначили в компанії.