2016-03-02

Фінансовий стан «Укргазвидобування» стабілізований - Прохоренко

Новому керівництву «Укргазвидобування» вдалося стабілізувати фінансовий стан компаній.
 
Про це заявив Голова правління «Укргазвидоубвання» Олег Прохоренко на VII Щорічній конференції Інституту Адама Сміта «Український енергетичний форум».
 
«Нам вдалося стабілізувати фінансовий стан компанії. Значні заощадження дали, оптимізація закупівель черех систему ProZorro,  зростання тарифів на послуги компанії, підвищення ефективності дистрибуції, скорочення бюджету модернізації дизельстанцій,» - сказав Олег Прохоренко.
 
Зі слів Прохоренка, «Укргазвидобування» забезпечує 73% видобутку в Україні  в обсязі 14,5 млрд кубометрів. Компанія має 141 родовища і здійснює буріння приблизно 70-ти свердловин на рік.
 
 «23 роки середній вік свердловин (70 шт на рік) – це є операційна ефективність «Укргазвидобування». Компанія має радянську систему, тут роками не перглядалася практики управління та не оновлювалось обладнання,» - сказав Прохоренко.
 
В контексті планів по збільшенню видобутку до 20 млрд кубометрів до 2020 року, Голова правління «Укргазвидобування також повідомив, що компанія має намір бурити не лише вертикальні, а й горизонатільні сведловини, а також вводити технології гідророзриву.