2021-11-12

Двох мешканців Полтавщини судитимуть за незаконний видобуток глини

10 листопада Полтавське районне управління поліції та Диканська окружна прокуратура засудили двох жителі Полтавського району за незаконний видобуток глини для власних потреб. Про це повідомляє Останній Бастіон

"Диканською окружною прокуратурою до суду направлено обвинувальні акти стосовно двох жителів Полтавського району за незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. ч. 2, 3 ст. 240 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в прокуратурі,  Досудовим розслідуванням встановлено, що 8 жовтня цього року мешканка Полтавського району у кар’єрі, розташованому поблизу с. Балясне Диканської територіальної громади, не маючи спеціального дозволу накопала з поверхневого шару кар’єру вогнетривку глину.

Цього дня інший обвинувачений неподалік смт Чутове, на території ландшафтного заказника місцевого значення, який відноситься до земель природо-заповідного фонду, також без спеціального дозволу здійснив незаконний видобуток вогнетривкої глини, - зазначають у Полтавській обласній прокуратурі.

В прокуратурі підозрюють, що видобування здійснювалося з метою подальшої реалізації корисних копалин. Загальна кількість видобутого особами становить понад 1 тонну 200 кілограмів.