2020-12-23

ДТЕК представив Нову стратегію до 2030 року

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко представив довгострокову стратегію розвитку компанії до 2030 року, засновану на принципах ESG (Environmental, Social, Governance. Про це повідомляє пресслужба компанії.

В рамках Нової стратегії 2030 ДТЕК взяв на себе зобов'язання по трансформації компанії в більш екологічний, ефективний і технологічний бізнес. Компанія має на меті зробити істотний внесок в декарбонізацію економіки України і Європи в цілому.

Згідно зі стратегією, в наступному десятилітті ДТЕК зосередиться на проєктах в газовидобувній галузі, ВДЕ, трейдингу і розподільних мережах. Компанія планує розвивати культуру відкритих інновацій, завершити цифрову трансформацію бізнесу ставши цифровим підприємством на горизонті 2025+. Цим процесам будуть сприяти роботизація виробництва, впровадження інновацій по всьому ланцюжку створення вартості, масштабне використання сучасних цифрових технологій і АІ рішень.

Також в стратегії йдеться про зростаючу роль клієнта в прийнятті бізнес-рішень компанією, про посилення клієнтоцентричності бізнесу ДТЕК. ДТЕК планує перейти з постачальника енергії в постачальника рішень й інтегратора нових технологій.

У планах компанії міжнародна експансія - активний розвиток ВДЕ і трейдингу в ЄС.