2020-12-23

ADNOC передала Eni і PTTEP права на розвідку нафти і газу на шельфі ОАЕ

ADNOC передала консорціуму італійської Eni і таїландської PTTEP права на розвідку Блоку 3 на шельфі ОАЕ. Зроблено це в рамках другого раунду тендера.

Блок 3 охоплює територію площею 11,66 тис. кв. км на шельфі ОАЕ на північний захід від Абу-Дабі.

За умовами концесійної угоди, Eni буде володіти 70% в розвідці блоку, PTTE - 30%, в сукупності компанії інвестують до 1,51 млрд дирхамів ($ 412 млл) на етапі розвідки блоку. За угодою, етап розвідки має максимальний період до дев'яти років.

У разі комерційного відкриття запасів консорціум матиме право на концесію на видобуток строком до 35 років. У ADNOC є опціон на володіння 60 % часткою в виробничій фазі концесії. Термін виробничої фази становить 35 років з початку етапу розвідки.

ADNOC видобуває велику частину нафти в ОАЕ і володіє 6 % світових запасів нафти. Компанія наразі знаходиться в процесі злиття своїх транспортних департаментів, а також планує утворити торгове відділення. На початку грудня ADNOC передала американській нафтогазовій компанії Occidental права на розвідку нафтогазових ресурсів у береговому блоці 5 в ОАЕ. Eni працює в Абу-Дабі з 2018 року. У 2019 Eni і PTTEP отримали право на розвідку морських родовищ шельфових блоків 1 і 2.