2021-06-15

Держгеонадра розповіли про основні законодавчі зміни в енергетиці

У Конференції з енергетичного права, організованої Асоціацією правників України взяли учать голова Держгеонадр, провідні фахівці галузі, представники регуляторних органів, суддівського корпусу та спеціалізованих державних установ.

Державна служба геології та надр України ініціювала розробку низки регуляторних змін для осучаснення та покращення роботи галузі надрокористування. Актуалізувала Загальнодержавну програму розвитку мінерально-сировинної бази на період до 2030 року. Також в тісній співпраці з Держгеонадрами було розроблено проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері користування надрами».

«Ініціатива розроблена та покликана модернізувати й дерегулювати профільне законодавство. Зокрема, законопроєкт передбачає лібералізацію обігу спеціальних дозволів, закріплює прозорість правил надрокористування, спрощує низку процедур взаємодії бізнесу з державним апаратом. Законопроєкт 4187 посприяє інвестиційній привабливості галузі та зробить правила гри чіткими та прогнозованими», – зауважив Роман Опімах.