2021-06-15

Чорноморнафтогаз закликає владу Херсонщини працювати над проєктом «Асканія Нова – Новоолексіївка»

«Чорноморнафтогаз» закликає місцеву владу Херсонщини активізувати роботу над проєктом побудови газопроводу «Генічеськ – Новоолексіївка – Асканія Нова», щоб забезпечити надійне та безпечне газопостачання споживачів Генічеського району та розвитку видобутку на Стрілковому родовищі. Про це заявила генеральний директор Чорноморнафтогазу Світлана Нєжнова на форумі «Південна стратегія розвитку».

«Будівництво цього газогону важливе для розвитку територій та диверсифікації джерел енергопостачання. Він дозволить запустити декілька переробних виробництв та газифікувати селище Новотроїцьке, де близько 9 тисяч потенційних абонентів очікують на під’єднання до газових мереж. Наразі важливо закінчити процедуру оцінки впливу проекту на довкілля – місцевій владі Херсонщини варто активізувати роботу в цьому напрямі», — сказала вона.

Спорудження газогону в компанії називають "новим життям" Стрілкового родовища. Наразі Чорноморнафтогаз за рахунок видобутку газу зі Стрілкового родовища повністю забезпечує газом споживачів Генічеського району Херсонської області. 

«За рахунок буріння додаткової свердловини, закупівлі нового обладнання та зміни технічних режимів експлуатації свердловин, Чорноморнафтогазу вдалося збалансувати видобуток та споживання газу в Генічеському районі. Зараз ми видобуваємо рівно стільки газу, скільки потрібно місцевим споживачам – немає жодного дефіциту і немає надлишкових обсягів, які доводилося б спалювати «на факелі» зі шкодою для екології. Водночас, для подальшого розвитку Стрілкового родовища та для розвитку прилеглих територій побудова газопроводу «Генічеськ – Новоолексіївка – Асканія Нова» має вирішальне значення», — підсумувала Світлана Нєжнова.