2021-06-09

Держгеонадра презентували пріоритети діяльності на Всеукраїнському Форумі «Україна 30»

Під час відкриття Всеукраїнського форуму «Україна 30. Екологія» Президент Володимир Зеленський відзначив, що в останні два роки запроваджуються позитивні зміни в галузі надрокористування. 

«Доступною всім стала геологічна інформація, а спецдозвіл на користування надрами можна придбати на відкритих аукціонах», – зауважив Володимир Зеленський.

Глава держави вважає, що надра повинні працювати для майбутніх поколінь, стати основою для запровадження економічного паспорта українця. Коли кожна наша дитина отримуватиме відсоток від видобутку копалин і зможе використати ці кошти на навчання в Україні.

На Всеукраїнському Форумі «Україна 30» Голова Держгеонадр презентував пріоритетні напрями діяльності Служби.

За словами очільника Служби, ознакою сервісної установи є використання зручних та сучасних методів роботи, які на інституційному рівні мають назавжди нівелювати суб‘єктивізм і вибірковість у прийнятті рішень. 

У взаємодії із сервісною установою можна виділити три етапи: аналіз геологічної інформації для прийняття інвестиційного рішення, отримання спецдозволу та операційна щоденна робота з надрокористувачем щодо виходу на ринок. 

Нині діючими є близько трьох тисяч спеціальних дозволів. Це понад дві тисячі надрокористувачів, від яких надходить щороку понад півтори тисячі звернень. Крім того, Служба є розпорядником десятків різних реєстрів геологічної інформації, якими користуються тисячі людей.